SWITCH LANGUAGE (CURRENT: DUTCH)

English

Italiano

Español

Français

ELEKTRONISCHE

VERING

Tegenwoordig zijn veel hoogwaardige motoren uitgerust met elektronische vering. Instelbaar met een druk op de knop naar de gewenste modus, wordt constant de demping en rijhoogte aangepast aan de wisselende wegcondities en belasting. Hoe dit nog verder verbeterd kan worden? TracTive Suspension!

Elektronische vering – een nieuwe kunst

Hoe hightech het ook lijkt te zijn, alle originele schokdempers en voorvorken zijn massaproducten en daarom altijd een compromis tussen prestaties en kosten. Ontwikkeld voor de gemiddelde rijder met een gemiddeld gewicht, gemiddelde wegen en gemiddeld gebruik. Het TracTive R&D team heeft een range aan Plug & Play schokdempers en voorvork cartridges ontwikkeld met superieure onderdelen en technologieën. Gebaseerd op decennia ervaring met elektronische vering in wegrace en motorcross toepassingen. Elk product wordt afgestemd op de rijder en beoogd gebruik.

Aan de basis van onze elektronische vering ligt onze gepatenteerde Dynamic Damping Adjustment (DDA) klep. Vergeleken met originele elektronische vering heeft de TracTive DDA-klep een groter stelbereik en reageert sneller, in slechts 6-10 milliseconden.

TracTive DDA is de snelste klep ter wereld!

Als je bedenkt dat het menselijk brein iets waar kan nemen in ongeveer 150 milliseconden, besef je wat een gamechanger de TracTive DDA-klep is in vergelijking met alle conventionele veersystemen. Het gripniveau is onder alle omstandigheden enorm verbeterd waardoor de grenzen van de motor verder liggen dan voorheen en een veiliger rijgedrag wordt geboden.

Al onze elektronische producten worden rechtstreeks op de originele connectoren aangesloten. De computer van de motor merkt geen verschil zodat alle veiligheidssystemen en originele functies van de motor foutloos blijven werken.

 

X-CITE

SCHOKDEMPERS

De X-CITE is de eerste stap voor rijders die een betere rijervaring willen. Elke schokdemper heeft een dempinginstelling die speciaal is ontwikkeld voor zijn toepassing. De veer is geselecteerd op het gewicht van de rijder, eventuele passagier of bagage en het beoogde gebruik.

De X-CITE schokdemper is uitgerust met een scheidingszuiger om dempingolie te scheiden van onder druk staand stikstofgas. Doordat de dempingzuiger alleen in olie beweegt is het dempinggedrag stabiel. Voor toepassingen waar geen ruimte is voor een gescheiden stikstofgaskamer of wanneer een zeer soepele initiële beweging belangrijker is, wordt een emulsie van dempingolie en stikstofgas gebruikt.

Als de belasting veranderd, bijvoorbeeld door een passagier of bagage, kan de veervoorspanning worden aangepast. De veervoorspanningsversteller heeft een groot stelbereik en is bestand tegen de hoogste belastingen. De stelschroef voor de uitgaande demping versteld de uitgaande en ingaande demping in een natuurlijke balans. Elke aanpassing geeft een merkbare verandering in dempingniveau.

De elektronische eX-CITE wordt rechtstreeks op de originele connectoren aangesloten. De demping wordt geregeld door de computer van de motor en originele bedieningsknoppen op het stuur.

Gebruik

Technische kenmerken

 • Emulsie of gescheiden dempingolie en gas*
 • CNC gefreesde onderdelen van hoge kwaliteit
 • Plug & Play elektronische demping*
 • Handmatige, hydraulische of elektronische
  veervoorspanningsversteller

*Afhankelijk van de toepassing

X-PERIENCE & X-CELLENT

SCHOKDEMPERS

Hoogwaardige schokdempers voor veeleisende rijders. De X-PERIENCE is ontwikkeld voor adventure motoren en de X-CELLENT voor naked bikes, toer- en sportmotoren.

De schokdempers zijn voorzien van een extern reservoir met gescheiden dempingolie en stikstofgas. Het reservoir is uit aluminium gefreesd en grote oliekanalen zorgen voor minimale stromingsweerstand van de dempingolie. Ook biedt het een groot volume en koeloppervlak waardoor de olietemperatuur laag blijft, wat resulteert in langdurige, constante prestaties.

In zowel hoge als lage snelheid is de ingaande demping instelbaar om de demping precies te kunnen afstellen. De lage snelheid versteller regelt de demping bij normale ingaande beweging van het wiel. De hoge snelheid versteller werkt als een instelbare overdrukklep, welke alleen opent bij een plotselinge impact van het wiel. De veervoorspanningsversteller kan grote belasting veranderingen compenseren, is zeer robuust uitgevoerd en kan daardoor ritten in de zwaarste omstandigheden aan.

De X-PERIENCE heeft een dempinginstelling voor adventure motoren. De X-CELLENT heeft een sportievere wegafstelling en is uitgerust met een top-out veer*. Een top-out veer zorgt ervoor dat de uitgaande beweging, bij het naderen van de maximale slag, afgeremd wordt. Dit houdt de motor stabieler en geeft meer gevoel en controle tijdens hard remmen.

De elektronische eX-PERIENCE en eX-CELLENT worden rechtstreeks op de originele connectoren aangesloten. De demping wordt geregeld door de computer van de motor en originele bedieningsknoppen op het stuur.
Extra fijne afstellingen zijn handmatig mogelijk met de dubbele verstellers voor de ingaande demping.

Gebruik

Technische kenmerken​

 • Extern reservoir voor optimale koeling
 • Ingaande demping instelbaar, hoge en lage snelheid
 • Plug & Play elektronische demping*
 • Handmatige, hydraulische of elektronische
  veervoorspanningsversteller

*Afhankelijk van de toepassing

X-TREME

SCHOKDEMPERS

Dé ultieme schokdemper voor adventure-rijders die maximale off-road prestaties en uiterste duurzaamheid verwachten.

Ten opzichte van de X-PERIENCE schokdempers zijn de X-TREME schokdempers uitgerust met een Position Dependent Damping System (PDSII) dat doorslaan tegengaat.

Aan het einde van de ingaande slag komt een tweede dempingzuiger in een secundaire cilinder en creëert een extra dempingniveau. Het absorbeert hoge compressie-energie en voorkomt doorslaan van de schokdemper. Dit gebeurt enkel bij grote wielslag en hoge snelheden tijdens de ingaande slag. De impact op het frame wordt geminimaliseerd, wat leidt tot minder belasting op andere componenten en geeft meer comfort en veiligheid.


De elektronische eX-TREME wordt rechtstreeks op de originele connectoren aangesloten. De demping wordt geregeld door de computer van de motor en originele bedieningsknoppen op het stuur. Extra fijne afstellingen zijn handmatig mogelijk met de dubbele verstellers voor de ingaande demping.

Gebruik

Technische kenmerken​

 • PDSII anti-doorslag
 • Extern reservoir voor optimale koeling
 • Ingaande demping instelbaar, hoge en lage snelheid
 • Plug & Play elektronische demping*
 • Handmatige, hydraulische of elektronische
  veervoorspanningsversteller

*Afhankelijk van de toepassing

X-CHANGE

SCHOKDEMPERS

X-CHANGE is een modulaire oplossing die hoogwaardige TracTive schokdempers combineert met originele onderdelen.

Steeds meer motoren hebben standaard een elektronische veervoorspanningsversteller om de rijhoogte aan de belasting aan te passen.
De elektronische veervoorspanningsversteller bevindt zich vaak op een specifieke
locatie waar ruimte beperkt is. De X-CHANGE producten combineren een hoogwaardige schokdemper met de originele elektronische veervoorspanningsversteller.

De X-CHANGE schokdempers zijn op dezelfde manier gebouwd als onze andere producten, met één uitzondering: de schokdemperbuis is gemaakt van hoogwaardig staal. Hierdoor is de buitendiameter van de buis compatibel met de originele veervoorspanningsversteller én de high-flow zuiger.

Het X-CHANGE assortiment heeft een vergelijkbare opbouw als onze andere producten:

X-CHANGE

 • Emulsie of gescheiden olie en gas
 • CNC gefreesde onderdelen van hoge kwaliteit
 • Uitgaande demping instelbaar

X-CHANGE PRO/ST

 • Extern reservoir voor optimale koeling
 • Ingaande demping instelbaar voor hoge en lage snelheid

X-CHANGE PRO PDS

 • PDSII anti-doorslag

De elektronische eX-CHANGE wordt rechtstreeks op de originele connectoren aangesloten. De demping wordt geregeld door de computer van de motor en originele bedieningsknoppen op het stuur.

Technische kenmerken​

X-TREME & X-CELLENT

CARTRIDGES

Hoogwaardige voorvork cartridges. X-TREME en X-CELLENT zijn ontwikkeld met ander gebruik in gedachten. Waar de X-TREME is ontworpen voor de weg en
off-road gebruik, is de X-CELLENT gericht op enkel het asfalt.

De cartridges zijn ontworpen voor ultiem gevoel en controle onder wisselende belastingen en rijomstandigheden. De cartridges zijn gesloten, wat betekent dat de specifieke dempingolie door een gescheiden stikstofgaskamer onder druk staat. De cartridge-zuiger, met een diameter van 35mm, zorgt voor een grote oliestroom en een stabiel, gecontroleerd dempinggedrag.

De X-TREME cartridge is ontworpen voor adventure motoren en heeft een hydraulische eindstop om doorslaan tijdens harde impact te voorkomen.

De X-CELLENT cartridge is ontwikkeld voor toer- en sportmotoren. De top-out veren* zorgen ervoor dat de uitgaande beweging, bij het naderen van de maximale slag, afgeremd wordt. De voorvork kan makkelijker bewegen tijdens acceleratie waardoor de motor stabieler blijft en de grip maximaliseert. Dit verbetert de
prestaties en veiligheid.

De grote zuigerdiameter maakt het gebruik van de DDA-klep voor motoren met elektronische vering mogelijk. De elektronische eX-TREME en eX-CELLENT cartridges wordenrechtstreeks op de originele connectoren aangesloten. De demping wordt geregeld door de computer van de motor en originele bedieningsknoppen op het stuur.

Gebruik

Technische kenmerken​

 • 35mm zuigerdiameter
 • Gesloten dempingsysteem
 • Ingaande en uitgaande demping instelbaar*
 • Plug & Play elektronische demping*
 • Veervoorspanningsversteller*

*Afhankelijk van de toepassing

GEBRUIK

Schokdempers

Cartridges

TECHNISCHE

SPECIFICATIES

SCHOKDEMPER

SPECIFICATIES

CARTRIDGE

SPECIFICATIES